45 BREEAM Projecten

BREEAM HEA11, MAN 8, RSL05, RSL10, MAT02-04 Veiligheidsadvies en Ondersteuning

In 30 jaar hebben wij aan veel projecten bijgedragen. Zo hebben we de afgelopen 5 jaar aan meer dan 45 kortlopende BREEAM-projecten deelgenomen. Maar bij andere relaties komen we al jaren. Niet al onze relaties stellen het op prijs hier te worden genoemd, waarvan akte. Hieronder volgt een beknopte bloemlezing.

===========================

Veiligheidsadvies voor groots cultuurcomplex

BREEAM Veiligheidsadvies OCC te Den Haag

BREEAM Veiligheidsadvies OCC te Den Haag

Den Haag heeft nu het grootste onderwijs- en cultuurcomplex van Nederland. Met daarin het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Dans en Muziek Centrum en het Koninklijk Conservatorium. Het OCC ligt in het Spuikwartier boven openbare parkeergarages en een verkeersknooppunt (de spaghetti).

Spit Security heeft ondersteund bij het behalen van het BREEAM-certificaat met 4 sterren in maart 2022.  

===========================

MAN 8 veiligheidsadvies en Food Defense voor Ep de Graaf

BREEAM MAN 8 en Food Defense

BREEAM MAN 8 Veiligheid en BRC Food Defense

Poeliersbedrijf Ep de Graaf BV is een modern bedrijf met ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 3 vestigingen. Op deze locaties wordt een uitgebreid assortiment van kipproducten geproduceerd. De klantenkring bestaat uit bedrijven zoals slagers, groothandel, restaurants en verwerkingsfabrieken in binnen- en buitenland. Het bedrijf is BRC-Food versie 6 op A-niveau gecertificeerd.

In Putten heeft Ep de Graaf een vrieshuis met verwerkingsloods en expeditie gebouwd. Deze nieuwbouw is deels tussen bestaande gebouwen gebouwd en deels aangebouwd. Het bestaat uit een vrieshuis, productieruimtes, technische ruimtes, koelcellen, krattenwasserij, expeditieruimte, ingang hoofdkantoor, kantoren, serverruimte en een  magazijn. Het gebouw heeft een hoofd- en personeelsingang, nooduitgangen en 6 docks met overheaddeuren en klapdeuren.

Spit Security heeft in het kader van BREEAM Nieuwbouw en Renovatie over de beveiliging van dit vrieshuis geadviseerd. Daarbij is rekening gehouden met de eisen die BRC stelt in het kader van Food-Defense.

===========================

BREEAM MAN 8 voor Plaza Foods

Plaza Foods is een leider in de Aziatische ‘ready meal’-markt en levert maaltijden aan winkelketens in Europa. Het familiebedrijf specialiseert zich in Japanse, Thaise, Indonesische, Maleisische, Singaporese, Chinese en Italiaanse maaltijden. Plaza Foods is onderdeel van het grote Europese Oriëntaalse restaurantcomplex: Orient Plaza.

Voor deze locatie heeft Spit Security een beveiligingsadvies opgesteld en het gerealiseerde werk geinspecteerd om aan de BREEAM-eisen voor MAN 8 Veiligheid te voldoen. In 2019 zijn deze credits daadwerkelijk behaald.

===========================

Beveiligingsadvies voor MAN 8, Food Defense en AEO

Kloosterboer biedt supply chain diensten aan voor voedselproducten en heeft wereldwijd 16 vestigingen met een opslagcapaciteit van ruim 4.700.000 m3. Hiermee is Kloosterboer één van de marktleiders in deze branche.

In Lelystad heeft Kloosterboer een state-of-the-art volautomatisch hoogbouw vrieshuis met een capaciteit van 40.000 pallets gerealiseerd. Hier wordt een totaaloplossing geboden voor de opslag en distributie van diepgevroren aardappelproducten. Het vrieshuis heeft een hoog certificeringsniveau voor onder andere SKAL, AEO en IFS 6 waardoor ook aan expliciete eisen voor beveiliging (o.a. voor Food Defense) wordt voldaan.

Van juni 2018 tot en met februari 2019 heeft Spit Security dit nieuwbouw project begeleid voor het behalen van de BREEAM-credits voor MAN 8 Veiligheid.

===========================

BREEAM MAN 8 Veiligheid op Schiphol

Op Schiphol is een nieuw mortuarium gebouwd dat in november 2017 is opgeleverd. Het gebouw heeft twee functies: gelegenheid tot het nemen van afscheid voor familieleden, en het tijdelijk opslaan van overledenen om deze van en/of naar het vliegtuig te vervoeren.

Dit gebouw dat op de grens van air-side en land-side ligt moet aan hoge beveiligingseisen voldoen. Spit Security heeft voor dit project in het kader van BREEAM – NL credit MAN 8 – Veiligheid (versie Nieuwbouw en Renovatie 2014 v 1.01) geadviseerd.

===========================

Koel- en vrieshuis met BREEAM MAN 8 Veiligheid

Diviande is een internationale producent van hoogwaardige ingevroren vleesproducten. Het is gespecialiseerd in het conditioneren, portioneren, vacuüm verpakken en industrieel invriezen van kwaliteitsvlees. Het hele productieproces voldoet aan strenge normen voor kwaliteit en hygiëne: BRC (klasse A) en IFS (higher level) gecertificeerd.

In Veenendaal heeft Diviande een distributiecentrum met productiehallen, koel- en vriescellen, kantoren, kantine en kleedruimtes gebouwd.

Van februari 2017 tot november 2018 heeft Spit Security dit nieuwbouw project begeleid voor het behalen van de BREEAM-credits voor MAN 8 Veiligheid.

===========================

Distributiecentrum met MAN 8 Veiligheid op Schiphol

FIT Ingenieurs heeft een modern distributiecentrum op het bedrijvenpark Schiphol Logistics Park West gebouwd. Deze Triple-A locatie ligt direct naast de A4, met een eigen op- en afrit vanaf de N201 en vlakbij de A9 en de A5 op de as van Greenport Aalsmeer tot de Amsterdamse Haven. Het parkmanagement zal onder andere bijdragen aan de veiligheid van de locatie.

Het distributiecentrum heeft een flexibele indeling, verschillende kantoordelen, tientallen dokdeuren en meerdere toegangs- en vluchtdeuren. Spit Security Onderzoek en Advies heeft van mei 2017 tot mei 2019 dit project ondersteund.

===========================

Creatief bedrijf met MAN 8 Veiligheid

EeStairs is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en plaatsten van exclusieve trappen en balustrades. Het is een internationaal bedrijf, met vestigingen in Nederland, Engeland, Noord Amerika, Frankrijk en België.

Op bedrijventerrein Harselaar West-West in Barneveld heeft EeStairs een energie-neutrale fabriek gebouwd met een staalhal, houtafdeling, gesloten rvs-productieruimte, conserveringshal, expeditie, kantine en kantoorruimte. Boven de fabriek is het kantoor met vergaderruimtes en hoofdentree.

EeStairs heeft op deze locatie de volgende bedrijfsprocessen:

  • ontwerp en productie van trappen en balustrades,
  • ontvangen van klanten (showroom),
  • algemene kantoorprocessen (circa 15 werkplekken),
  • beperkte opslag van materialen,
  • expeditie.

Spit Security heeft EeStairs van april 2017 tot maart 2018 geadviseerd over te treffen beveiligingsmaatregelen om aan de BREEAM-eisen voor MAN 8 Veiligheid te voldoen.

Deel deze pagina met anderen, thanks!